360 Drone panorama – spektakulärt och nyskapande.

Att fotografera från en drönare är kan öppna nya perspektiv – se här för 360 panoramabild
Flera fallgropar finns –  om man vill genomföra allt på ett lagligt sätt. Jag följer alltid LFVs regler, innehar tillstånd från Transportstyrelsen och försäkring.  Alla bilder + video tagna av mig från drönare
granskas av Lantmäteriet och kunden får spridningtillstånd (detta är ett krav för alla drönarbilder enligt Lagen (2016:319) om skydd för geografisk information)

Street View inomhus- äntligen statistik från Google med antal visningar !

Restaurang Gondolen  har fått över 900 000 visningar under 5 år:
Det speciella med Gmaps marknadsföring är att endast folk som är interesserade av
företaget kollar ( det går inte att råka passera platsen som tex med en annons )
och endast nya kunder tittar  ( de som har varit där vet hur det ser ut )

Om jag  göra en försiktig bedömning och gissar att 5 % blir mer benägna för ett besök när de ser interiören med  hjälp av VR
och kanske ta hälften av detta – det blir ändå  otroligt många

nya kunder  utspritt på  fem år.
De undersökningar som har gjorts i USA visar på betydligt bättre utfall än 5 % .
( runt  12  % )

( tyvärr i har statistiken inte kommit för alla företag än  )

Munters HK på kartan – smart tänk med employer branding.

Munters – världsledande företag specialiserat på inomhus klimatlösningar lägger mycket resurser för att locka till sig de bästa HR talanger – bland annat genom sina spektakulära lokaler i Kista Science Tower – jag har genomfört en fotografering som gör möjligt för tilltänkta kandidater att besöka sin framtida arbetsplats. Så här ser det ut inbäddat på deras karriär hemsida.

Streetview inomhus – enkelt och kostnadseffektivt verktyg inom employer branding.


Många företag som söker den bästa arbetskraften investerar stora belopp i inredning
av sina lokaler.  Eftersom folk spenderar så stor del av sin vakna tid på jobbet är det en stor konkurrensfördel att ha inspirerande miljö på sin arbetsplats. Ett enkelt och mycket kostnadseffektivt sätt att visa upp detta för omvärlden är att göra detta tillgängligt genom Google Street View.
PWC har mycket genomtänkt employer branding strategi – jag hjälpte till med fotografering av lokaler på Torsgatan ( huvudkontor i Stockholm ).

Brännkyrka kyrkan – Stockholms vackraste ?

BRANNKYRKA_DUMP
Träffade församlingens informatör och eftersom jag har fotograferad Vårfrukyrkan i Fruängen tidigare ( samma församling ) var jag nyfiken om den virtuella visningen var bra för de.
Det visar sig att vara mycket uppskattat verktyg  framförallt för de som vill planera ceremoni för  det som oftast betecknas så livets viktigaste händelser – bröllop, dop eller begravning.

Jag blev imponerad av att informatören kunde publicera bilderna på församlingens hemsida samma dag som de dök up på Google maps.

Klicka här
http://www.brannkyrka.org/forsamlingen/kyrkorna/brannkyrka-kyrka/se-brannkyrka-kyrka/
eller på bilden för att se hur det blev ( vi hade tur med det vackra vårsolen som förstärkte den ljusa intrycket av interiören ). Jag tog ett par extravyer så att man kan se detaljer på det nya vackra dopträdet.